Хората на хемодиализа ще са приоритет през зимата

Областният управител на Силистра д-р Владимир Янков е издал заповед, в която е посочил точните ангажименти на всички общини от областта и подразделенията на централните ведомства за подготовката и работата им при зимни условия, както и сроковете за изпълнението на дейностите. Това съобщиха от областната администрация в Силистра след проведенето

Заседанието на щаба
Заседанието на щаба

Областният управител на Силистра д-р Владимир Янков е издал заповед, в която е посочил точните ангажименти на всички общини от областта и подразделенията на централните ведомства за подготовката и работата им при зимни условия, както и сроковете за изпълнението на дейностите. Това съобщиха от областната администрация в Силистра след проведенето заседание на щаба за координиране на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи, което бе свикано заради наближаващата зима.
„За да се предотвратят дублиране на дейности, както и излишно харчене на пари, е необходима добра стиковка между всички ведомства и институции“, заяви зам. областната Денка Михайлова. По време на заседанието са били представени плановете за защита при бедствия – в частта за обледяване и снегонавявания, както и за спасителните дейности. На всички кметове от силистренските общини пък им е било обяснено подробно какви са механизмите и правилата за обявявавне на бедствено положение.
Хората на хемодиализа и предоставянето на продукти от първа необходимост ще останат приоритетни в усложнена зимна обстановка, каквато несъмнено ще има, предвид спецификата на региона. Другите важни проблеми, посочени от силистренските кметове, са били недостига на средства за работа при зимни условия и взаимодействието между областния и общинските щабове за координация.
В тази насока кметицата на Алфатар Радка Желева е предолжила да се прецезира дейността и отговорността за почистване на пътищата от републиканската пътна мрежа, което би допринесло за бързо извозване на болни към болницата в Силистра, да се уточни ангажимента на общините и на областно пътно управление за реакция при подаден сигнал за бедствие на тел. 112 и да се прецезират получаваните сигнали. Желева предлага също така да се направи извадка от областния план за защита при бедствия с информацията за задълженията на организациите, които са териториални представители на органите на изпълнителната власт и имат ангажименти при защита на населението от възникнали бедствени ситуации, както и да се изготви общ телефонен указател, който да се предостави на общинските щабове за координация, за да се подобри взаимодействието им.
„Всички предложения ще бъдат внимателно разгледани и предоставени на министър Цветан Цветанов, който е ангажиран с подготовката за работа при зимни условия в цялата страна“, заяви след края на срещата зам.-областната управителка Денка Михайлова.

8 thoughts on “Хората на хемодиализа ще са приоритет през зимата

 1. Хубава подробна статия за събирането на щаба ,но все едно че това е първата зима за Силистра и в общи линии кое по различно от всички настоящи зимни месеци и все „хубави предложения“ сигурно излизат за първи път. До сега тогава питам аз как е било?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. На д-р Янков му е за първи път. Миналата зима не се сети. „Сетила се Мара да се побара“

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. ех тази Денка от всичко разбира.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Е, Денка нищо ли да не прави?
  Щото може да си пуснеш некомпетентната интрижка ей-така?
  Ако няма да развиваш тема, първо преброй до 10.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Денка да прати фирмите за поддръжка на пътищата да премахнат храсталака и треволяка покрай пътищата – държавата за това им плаща – така, че на зима да не ни изненада снега, който вали всяка година. И да се свърже с Добрич и Русе да направят същото.
  Така както е оставен, чакат ни дълбоки навявания – точно по асфалта! Сега е времето!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. ЦвъкЦвък боб хвърля за провинцията – за него са важни акциите – ще има акция „неоправена къщурка“ – Денка Учителката има роля в нея

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. Да се молим да няма сняг, че и господ /ББ/ няма да ни помогне.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 7. По-добре се помолете за ум и разум на политиците, за хляб на бедните и за сняг през зимата, който ще топли хляба ни за догодина! Наистина позитивното мислене трябва да измести сарказма и черногледството.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.