Хората с увреден слух от Силистра са сюжет във филм на БНТ

Макар и пенсионер журналистът Добри Йорданов все още чува проблемите на хората и ги отразява във филмите си, разбира се, с по-модерна камера
Макар и пенсионер журналистът Добри Йорданов все още чува проблемите на хората и ги отразява във филмите си, разбира се, с по-модерна камера

Документален филм за хората с увреден слух в Силистра ще бъде излъчен в петък, 15 април, от 16,20 ч. по Канал 1 на Българската национална телевизия. Оператор е нейният бивш кореспондент от нашия регион Добри Йорданов, а режисьор изявеният кинематограф Добрин Керестелиев от София. Двамата са отразили дейността на клуба, в който членуват тези хора, заснемайки ги и сред някои от тукашните забележителностите, начело с православния катедрален храм „Св. Св. първоапостоли Петър и Павел”, Дунавския парк и т.н. Дали са им думата, за да споделят пред камерата проблемите и въжделенията си и изобщо всичко, което най-много ги тревожи, радва и вълнува.

Като дългогодишен кореспондент на телевизията Йорданов редовно отразяваше случващото се в Силистренско, създавайки също документални филми за Сухоречието и други подобни обекти. След оттеглянето си в пенсия той й стана нещатен сътрудник, като направи няколко съвместни продукции с Керестелиев, с когото е не само бивш колега, но и голям приятел.

Сред тях беше и излъченият неотдавна очерк за млада незряща жена от Трявна, сбъднала детската си мечта да полети със самолет, което стана от Авиобазата край село Средище именно със съдействието на двамата. Колкото до настоящия им филм, той е с продължителност 15 минути и ще бъде показан в поредното /петъчно/ издание на Специализираното предаване за хора с увреден слух по Канал 1.