Цветна рибарска „флотилия” създават край хотел „Дръстър”

Lodka Drastar (1)Малка цветна „флотилия” са решили да заформят в парка си служителите на хотелски комплекс „Дръстър” в Силистра, съобщи управителят на прилежащите площи и басейна Трендафил Трендафилов.

Идеята се зародила преди години, когато при ремонт на външни помещения в комплекса се натъкнали на стара рибарска лодка, амортизирана и изживяла времето си. Дожаляло им да начупят и изгорят плавателното средство и затова го напълнили с пръст, засадили в него цветя и то се превърнало в красива огромна „саксия”. Кръстили я на името на хотела – „Дръстър” и я поставили сред дърветата и храстите в стопанисваната от комплекса част от Дунавския парк.

В различните сезони цветята в лодката били подменяни и скоро тя станала любимо място за семейни снимки за спомен до брега на Дунав. Времето и природните промени, обаче оказаха влиянието си върху импровизирания съд за растения и наскоро той се счупи. Веднага бе намерена смяна – пак стара рибарска лодка, която пое функциите на първата.

Трендафил Трендафилов увери, че лодките и разкрасяването на петте декара парк до хотела ще се увеличава и отправи апел – който може да дари или предложи на достъпна цена подобни плавателни средства, да го стори при него в ниската сграда до басейна. Нека старите лодки, помагали на поколения рибари в поминъка им, да продължат живота си като даряват красота.

1 thought on “Цветна рибарска „флотилия” създават край хотел „Дръстър”

  1. Жалко, че парка около хотела отдавна е прададен на Райчев, благодарение на бившия кмет Андонов. А, някога беше на всички силистренци!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.