Цигарите в Силистра вече се продават с нови цени

В началото на 2010 година пушачите в Силистра първи усетиха по джоба си новата данъчно-акцизна политика на правителството. Количествата на някои от най-купуваните марки български цигари се бяха изчерпали през почивните дни, а следващите партиди… с папироси постъпваха в търговската мрежа с новите цени. От 20 до 30 стотинки е временното увеличение засега на кутия от най-разпространената отрова. След месеци върлите пушачи ги чакат новите, вече постоянни цени, които ще бъдат с около лев по-високи.
Продавачи коментираха, че може би по складовете все още има цигари със старите бандероли, но те заминавали при големите вериги магазини и фирмите, които купували в огромни количества и плащали веднага в брой. Същите тези количества се очаква да излязат на черния пазар, след въвеждането на новите цени, коментираха силистренци. Въпреки борбата с контрабандата, в града лесно можеш да се уредиш с маркови папироси на цени от 2,00 до 2,60 лева, внос основно от Украйна и Молдова. Техните цени също ще скочат, пропорционално на българските.
Увеличено е и търсенето на машинки за саморъчно свиване на цигари. Вече много магазини, специализирани в продажбата на тютюневи изделия, очаквали доставка на тези уреди, както и тютюн за цигари и празни „гилзи” с филтър.