Цяла Силистра помага на „Горското“ да храни по 120 души на ден

„Като съм тръгнал да го правя, не съм правил сметка за колко ще го правя“, откровено заяви Руси Стратиев, собственик на ресторант „Прего“ /Горското/.

Горчивина в смисъла на благородната му инициатива за кратко внесъл необоснованият акт, написан от здравен инспектор, за неспазване на мерките за превенция на разпространяването на коронавируса. За щастие силистренци с авторитет повярвали в добрите му намерения и „оправили нещата“. Още повече, че „фактите“ в документа не отговаряли на истината.

„Със сигурност хората ще получават топла храна до 13 май, а и след тази дата, докато разрешат ресторантът да заработи“, заяви Руси Стратиев. По груби изчисления от 13 април, когато стартира дарителската акция, до момента са раздадени над 2700 порции месни и постни супи, хляб и закуски. Около 120 души всеки ден със сифертаси, буркани и други съдове, носят в домовете си вкусната храна, сготвена от кулинарните майстори на ресторанта. Въпреки, че не са на работа и получават помощи от трудовата борса колективите на заведенията на фирмата се редуват и готвят за силистренци.

Доброволци на БЧК следят хората на опашката да спазват дистанцията, да има ред и дисциплина.

„Много граждани и фирми ми помогнаха, за което от сърце им благодаря аз и особено хората. Фирмите „Лактоком“, „Лъки“, „Аполон“, много анонимни дарители, помогнаха с продукти и пари. Не мога да изброя всички и със сигурност ще пропусна някого, за което да ме прости! Обикновени граждани носят от домовете си по бутилка олио, по 5 килограма картофи, пакети с ориз, боб, леща…“, коментира Руси Стратиев.

Особена е благодарността към народния представител Александър Сабанов и бизнесмена Тодор Тодоров , общинските организации на ГЕРБ и ВМРО, които освен с финансови средства и продукти, подкрепили и морално действията на силистренеца.

5 thoughts on “Цяла Силистра помага на „Горското“ да храни по 120 души на ден

 1. Поздравления за Руси, екипа му и всички, които подпомагат благородната му мисия!

  Палец нагоре 2 Палец надолу 0

  1. Браво силистренци! Душата и сърцето ми са в Силистра! Трагични обстоятелства ме принудиха да напусна града, но сърцето и душата ми останаха там!!!!!!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Един мъж, който малко говори, малко се хвали, но се държи достойно и дава от сърце! Поздрави!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.