; „Чешмичката на кмета” пресъхна | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

„Чешмичката на кмета” пресъхна

Лятото е в разгара си, максималните температурни рекорди се сменят всеки ден и актуалните за сезона проблеми отново влязоха в коментарите на силистренци.

И пак стана дума за градските чешми, повечето пресъхнали и лете и зиме. Освен затапените от години по разбираеми причини източници за прохлада около питейните заведения, вода вече не тече и от най-новата чешма, построена по прехваления проект за благоустройството на централната градска зона.

Чешмичката на кмета”, както гальовно вече я наричат силистренци, спря да шурти и пресъхна. Току под прозорците на градоначалника минувачите в 40-градусовите жеги допълнително нажежават атмосферата с „топли” думи по неизвестен адрес. Според запознати нещо в системата се повредило и затова вода няма.

Още по-абсурдно е положението с красивия мраморен фонтан в района на централния хотел. Построеното в средата на 80-те години съоръжение също не работи в жегите. 5-6 питейни заведения разполагат масите си около него и чакат клиенти. Но вместо разхладата на водните струи от мрамора и бетона от фонтана извира само горещина. Според градската легенда, когато от общинската администрация давали разрешения на фирмите да превземат със маси и столове красивия малък парк условието било търговците да стопанисват фонтана.

Коментирайте

Правила за коментиране