Читалище „Доростол“ поздрави река Дунав с концерт на брега

Концерт в чест на 29 юни – Международният ден на река Дунав се проведе в събота край Лятната сцена в Дунавския парк. Проявата бе на читалище „Доростол 1870“ в Силистра, чийто председател Маргарита Любомирова приветства участниците – читалищни състави. Изявиха се вокални групи като „Златна есен“, „Ретро“ и „Интер, както и ВИС „Чар“ и дует „Обич“, Балет „Лиденс“, гостуващите изпълнители – ЦМИ „Мегатон“ и танцьорите от група „Ел форс“. На финала пя Смесен хор „Седянка“, свири Народният оркестър и тропнаха хоро танцьорите от АНТП „Силистра“. Участваха също музикантите Стоян Дечев и Григор Шопов.

В концерта прозвучаха песни от различни европейски страни, за да се подчертае, че река Дунав е водна дестинация – европейски транспортен коридор, но и река на приятелството между 10 държави, през които преминава.

„Ще се постараем и догодина по това време да приключим творческия сезон на най-голямото читалище в област Силистра с подобен концерт, защото Лятната естрада е подходящо място, поводът – Международният ден на река Дунав заслужава, а и самодейците имат какво да покажат“, заяви след проявата Маргарита Любомирова.

Концертът бе част от програмата на областната администрация в Силистра в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС.