Чохени контошчета шият по поръчка за кучета

Kuce drehi (9)Нова мода тръгна из народа в Силистра. Собственикът на малкия пинчер с голямото име Цезар Младен Велчев реши да го облече за зимата с топли дрешки. Макар, че досега си ги купувал от „източните” магазини на сносни цени, не бил доволен от качеството им, а и нямало как да ги премери на любимеца си.

Затова се обърнал за помощ към дългогодишната шивачка Миглена Баева, която има ателие до Централния пазар. Професионалистът с над 20-годишен стаж приела предизвикателството и се хванала за работа. От стари кожени и други дрехи измайсторила красиви дрешки за пинчера. Първо ушила шлиферче за дъждовните дни на разходка, а сетне и кожено палтенце с два предни крачола и дори джоб на гърба.

Очевидци на кучешкия „гардероб” останали удивени от майсторството и фантазията на шивачката. Тя от своя страна сподели, че не е имала в практиката си подобни поръчки, но след като успяла да се справи с първата, ще се замисли дали да не увеличи асортимента си от услуги.

Справка в специализираните сайтове за кучешки дрехи показа, че подобни артикули са на цени около 40-50, та дори до над 70 лв., в пъти повече, отколкото в ателието на Миглена Баева.