Шарена криминална хроника предостави петък 13-ти

„Китка” от престъпления от последните три дни предостави пресцентърът на полицията на медиите.

Във фаталния петък 13-ти не й провървяло на 17-годишна жителка на Дулово, след като полицейска проверка открила в момичето над 8 грама канабис. Лек автомобил „Форд Транзит” бил задигнат в нощта срещу 13 октомври. Той бил оставен без надзор на разклона за село Войново. По двата случая са образувани досъдебни производства. Същия ден полицията минала пътя и на 29-годишен силистренец, уличен в кражба на мобилен телефон. Деянието му било разкрито от органите на реда, а откраднатата вещ върната на собственика. Срещу него е започнато бързо производство.

Фаталният ден не мина и без пожари, за щастие без материални щети. Овощна градина край село Професор Иширково и гори край селата Войново и Брадвари са спасени от опожаряване, след като огнеборци са загасили горящи в близост до тях сухи треви и храсти. Пожарите възникнали вследствие на небрежна работа с огън.

Фатален се оказал, обаче следващият – 14 октомври, за собственика на къща в село Калугерене. Пожарът възникнал в 23,35 ч. по неустановени причини. Изгорели около 12 кв. м покрив и 6 куб. м дърва за огрев, преди огнеборци от Противопожарния участък в Главиница да потушат огъня.

2 thoughts on “Шарена криминална хроника предостави петък 13-ти

Comments are closed.