; „Шото – Витяз” възпита световен шампион, на ред е олимпийски | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

„Шото – Витяз” възпита световен шампион, на ред е олимпийски

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВъзпитаникът на Карате клуб „Шото – Витяз” Красен Николаев стана световен шампион в дисциплината кумите в своята възрастова категория в Осмото световно първенство по шотокан карате за всички възрасти, съобщиха от клуба. С бронзови отличия от татамитата в Силистра се прибраха Ива Савова и Юки Юлиянов.

Големият спортен форум се проведе миналата седмица във Варна с участието на над 1700 състезатели от 40 държави. Българската национална федерация по карате /БНФК/ гласува доверие на няколко български клуба, сред които и „Шото – Витяз”, да участват в първенството.

Член на съдийския екип на престижното състезание бе и председателят на клуба сенсей Валери Великов. Той взе участие по покана на вицепрезидента на БНФК Росалин Росалинов. Опитният силистренец показа висок професионализъм в съдийството и получи купа от Световното първенство като признание на ръководството на Световната шотокан федерация.

„За пореден път затвърдихме името на „Шото –Витяз“, като един от най-добрите в страната и то на първенство от такава величина. Резултатът е вследствие на упоритата работа на целия екип. Този успех ни отваря доста врати”, сподели сенсей Теодор Тодоров, треньор на медалистите от престижния турнир. „Шото – Витяз” показа състезатели от световна величина. Имаме амбиции за присъствие на наш състезател на Олимпиадата в Токио през 2020 г.”, заяви и сенсей Валери Великов.

Организатор на световното първенство бе Световната шотокан федерация /WSF/ с партньорството на Българската национална федерация карате –направление шотокан. WSF е създадена през 2007 г. с регистрация в Швейцария. В нея членуват 50 национални федерации и клубове. Дейността в областта на шотокан карате на WSF е призната от Световната карате федерация /WKF/, която е носител на правата за развитието и на олимпийското карате от 2016 г.

Коментирайте

Правила за коментиране