; „Шото Витяз” се изяви на световната и национална спортна арени | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

„Шото Витяз” се изяви на световната и национална спортна арени

Състезателят на Карате клуб „Шото Витяз” Красен Николаев спечели бронзов медал от Световното първенство по карате, стил годжу-ру, проведено в Букурещ, съобщи председателят на клуба Валери Великов. В спортния форум в румънската столица участвали над 1000 състезатели от 29 държави. Като част от националния отбор Красен се окичил с бронзовото отличие, с което помогнал и българският тим да се поздрави с третото място в отборното класиране.

Дни по-късно младите надежди на „Шото Витяз” отново доказали високата класа на подготовка в клуба в Международния турнир по карате за деца, юноши младша възраст, кадети и джуниори.

Домакин бе Клубът по бойни изкуства „Петромакс”, а на татамитата се представили 280 състезатели от 27 клуба от България и Румъния. В дисциплината кумите възпитаниците на сенсей Валери Великов и сенсей Теодор Тодоров завоювали 4 златни, 1 сребърен и 6 бронзови медала, които им отредили четвърто място в комплексното класиране. Златни медалисти във възрастовите си групи и категории са: Силвена Кралева, Гергана Енчева, Красен Николаев и Ива Савова, която участвала в две категории. Във втората си категория тя се класира на трето място и спечели бронзов медал. Второ място и сребърен медал завоюва Толга Тургут. Бронзови медалисти са Селин Тепикова, Теодор Атанасов, Владислав Хърватиев и Мирослав Панев.

Коментирайте

Правила за коментиране