„Шото-Витяз” се представи отлично в Националния турнир „Купа Алеко”

Shoto AlekoДва златни, 4 сребърни и 3 бронзови медали спечелиха каратеките на „Шото-Витяз“ от Силистра и Дулово на провелия се на 26 март Национален турнир по карате „Купа Алеко“ в град Свищов. Карате клуб „Алеко“ бе домакини на престижната проява, а състезанието откри кметът на града. Участваха общо 19 клуба с 340 състезатели от България и Румъния. „Шото-Витяз” се представи с отбор от 29 състезатели – 18 от Силистра и 11 от Дулово.

Емилиян Друмев и Теодор Атанасов се представиха най-добре спечелвайки златните отличия в дисциплината кумите, съответно при 10-11-годишните и 8-годишните. Осемгодишният Ростислав Василев грабна сребърен и бронзов медали за дисциплините макевара и кумите. В дисциплината макевара при 8-годишните бронзов медал взе съотборникът му Онур Джемалдин от спортния клуб в Дулово.

Два медала завоюва и 9-годишната Силвена Кралева – сребърен за кумите и бронзов за макевара. Сребърен медал грабна още и Гергана Енчева на кумите при 12-13-годишните. В тежка и оспорвана битка Мирослав Панев стана трети на кумите при 14-15-годишните, категория +70 кг.

Каратеките от „Шото-Витяз“ ще участват през следващия месец на турнир в град Кнежа, на Международно състезание в Македония и на държавно първенство в курортен комплекс „Албена“.

Треньорите на клуба Валери Великов и Теодор Тодоров са доволни от показаното техническо ниво на своите състезатели и силния им дух за победа. „Този турнир е още една крачка във възпитанието на нашите състезатели. Наша главна цел е да възпитаваме у децата добродетели на достойни хора, каквито един ден очакваме да станат”, сподели сенсей Валери Великов. Ръководството на клуба, родителите и състезателите изказват благодарност на община Дулово за оказаната финансова помощ на спортния клуб в града.