Шофьор бяга от катаджии, преобръща се в нива

49-годишният Н.М. е катастрофирал при опит да избегне полицейска проверка, съобщават днес от ОД на МВР в Силистра. Произшествието е станало с

49-годишният Н.М. е катастрофирал при опит да избегне полицейска проверка, съобщават днес от ОД на МВР в Силистра. Произшествието е станало снощи около 04.00 часа по пътя Главиница-Тутракан, уточняват оттам.
В рамките на полицейска операция, провеждаща се в района, служители на РУ „Полиция” – Тутракан подали знак за спиране към водача на лек автомобил „Форд Мондео”. Шофьорът обаче не се подчинил и дал газ по пътя към Тутракан, но след 7 км, навлизайки в завой, той загубил управлението на колата и се преобърнал два пъти в нива край пътя. Вместо да изчака пристигането на полицаите,  водачът и спътникът му драснали на бегом през нивата и се скрили, но до днес сутринта самоличността им е била изяснена.
Проверка показала, че водачът  Н.М. е лишен от шофьорска книжка и най-вероятно заради това е пробвал да избяга, коментират пътни полицаи. От силистренското МВР уточняват още, че на Н.М. е взета кръвна проба за химичен анализ, а другият пътник в автомобила, който бил на 21 години, е откаран в русенска болница с нараняване в окото. Изясняването на случая продължава в РУ „Полиция” – Тутракан, уточниха от полицията в Силистра.