Щафета от близнаци спечели медали по плуване на рождения си ден

С 15 медала – 3 златни, 2 сребърни и 10 бронзови, се завърна отборът на ветераните-плувци „Доростол“ от юбилейното 40-то Държавно открито, лично и отборно първенство по плуване за ветерани, съобщи златната медалистка Иванка Скорчерлиева. То се проведе в Сандански с участието на 270 състезатели от 20 отбора от страната и бе организирано от Българската мастърс федерация с подкрепата на местната община.

Силистренският отбор се състоеше от 10 плувци – братята Валентин, Валери и Румен Мирчовски, Иван Мирчовски, Иванка Скорчелиева, Красимира Димитрова, Доротея Иванова, Вилиян Иванов, Валерий Марков и Венцислав Кочияшев.

Със златни отличия след оспорвани надпревари в сините коридори се окичиха Иванка Скорчелиева – на 50 м бътерфлай и 200 м съчетано плуване и Иван Мирчовски – на 400 м кроул. Пак той спечели и сребро на 100 м кроул, а съотборникът му Венцислав Кочияшев бе на второ място на 50 м бруст. За два бронзови медала успя да се пребори Валери Мирчовски – на 100 м бътерфлай и на 400 м кроул.

Истински фурор, обаче предизвика щафетата „Мирчовски“, както я обявяваха съдиите. Две трети места – на 4 по 50 м свободен стил и на 4 по 50 м смесено, спечелиха близнаците Валентин, Валери и Румен Мирчовски. В едната щафета четвърти беше Иван Мирчовски, а в другата Венцислав Кочияшев. С отличното си представяне братята си направиха и своеобразен подарък за рождения ден – 15 септември.

Въпреки, че не спечелиха медали другите членове на отбора също се представили отлично и доказали високата класа на силистренското плуване, подчерта Скорчелиева.

Клубът на плувците-ветерани се състои от около 20 души, които тренират по собствени режими, според възможностите си. Средно годишно най-активните от тях участват в 4-5 национални състезания и турнири, като сами покриват разноските си. Следващия месец Красимира Димитрова, Иванка Скорчелиева и Валери Мирчовски ще участват в международен турнир по плуване в Кипър, а със състезание в Бургас през ноември ще закрият спортната година.

1 thought on “Щафета от близнаци спечели медали по плуване на рождения си ден

  1. Ветераните от плувен клуб „Доростол“ благодарим на Община Силистра и Общинския съвет за
    предоставената възможност да ползваме безплатно закрития плувен басейн за тренировки за да можем да Ви радваме с още спортни успехи.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.