Ще строят специална алея за учениците от ПМГ в Силистра

Специална алея за учениците от ПМГ „Св. Климент Охридски“ между двор

Специална алея за учениците от ПМГ „Св. Климент Охридски“ между двора на гимназията и съседната детска градина ще бъде изградена до 4 месеца. Това стана известно… днес на среща между ръководството на общината с училищното ръководство и учащите в гимназията, след като преди дни  те организираха протест пред входа на крайдунавската кметска администрация. Тяхното недоволство се породи от затварянето на единия от входовете на двора на гимназията – този, който свързва училището с градския пазар, откъдето гимназистите идвали сутрин за час, и по този начин достъпът им до класните стаи бе силно затруднен. Тогава зам. кметът Веселин Андреев помоли разбунтувалите се ученици за няколко дни отсрочка, за да може общината да обсъди ситуацията и да вземе адекватно решение.
Алеята трябва да бъде изградено най-късно до 4 месеца, като през това време входът на училищния двор, който породи напрежението, ще остане затворен, обясни днес зам. кметът Андреев. Той призна, че все още не е било ясно откъде ще дойдат парите за финансирането на строителството на алеята, но подсказа, че по всяка вероятност общината може да се обърне за съдействие към трите фирми, стопанисващи игралните зали наоколо. „На практика въпросната алея всъщност ще свързва градския пазар с входа на училищния двор откъм Дунавския парк, като по този начин децата няма да заобикалят улици, нито пък ще прескачат оградата, което носи риск за здравето им“, допълни Веселин Андреев.
Междувременно стана известно, че областният управител д-в Владимир Янков се е самосезирал по случая и е разпоредил проверка със затворения вход на ПМГ „Климент Охридски“. Губернаторът е разпратил писма до директора на училището Денка Балушева, до шефа на пожарната в Силистра Румен Мъров и до началника на образователния инспекторат Габриела Миткова, в които изисква и тяхното становище и професионална оценка за съществуването на втори вход на двора, който води към градския пазар.