Щъркелите пристигнаха в Сребърна

Първите щъркели са забелязани край село Сребърна, съобщиха очевидци. Заради топлото време птиците са изпреварили астрономическата пролет.

В понеделник Силистра бе измерена температура от 22,3 градуса – температурен рекорд за датата 12 март, съобщиха от Метеорологичната обсерватория.

1 thought on “Щъркелите пристигнаха в Сребърна

  1. Защо само в Сребърна. Преди три дни по служба пропатувах с кола дунавските села Айдемир, Ветрен, Гарван, Малък.Преславец,Долно Ряхово, Дунавец, Пожарево и град Тутракан. Пътувах успоредно на дигите по поречието на реката.
    Щъркели видях до бившата застава до Айдемир, в дерето между Ветрен и Попина, цяло ято от около 30 щърнела до Крепостта в землището на Попина, десетина до блатото в М. Преславец, десетина недалеч от паметника на четата на П. Хитов до Дунавец, десетина малко преди Пожарево, няколко на острова до Тутракан.

    Много щъркели видях на връщане от Тутракан за Силистра. Отбих се от шосето и преминах през Гарван и Попина- На излизане от Попина,горе на равното над мен прелетя ято може би от двадесетти щъркела. Такова ято видях и над Татарица.Отиде в Руъния.
    Честита пролет,дами и господа от Силистра. Не вярвам някой да е видял щъркел да премине над града.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.