Юноша закла мъж в Искра, на друг счупиха черепа в Бистра

15-годишен юноша е заподозрян като извършител на убийство, съобщи пресцентърът на полицията. Според първоначалната информация на 7 август около 22,20 ч. в село Искра след възникнало пререкание той нанесъл удар с нож в гърдите на 56-годишен мъж от същото село, който по-късно починал в болницата.

В резултат на предприетите от полицията оперативно-издирвателни действия още същата нощ извършителят бил установен. С постановление на прокуратурата той е задържан за срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство, разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Силистра.

Друг кошмарен сценарий се разиграл същия ден и в село Бистра. Там 57-годишен мъж бил задържан за срок до 24 часа за нанесена средна телесна повреда. На 7 август в землището на селото след спречкване той нанесъл удар с твърд предмет по главата на 84-годишен съселянин, причинявайки му счупване на черепа. Пострадалият е настанен в силистренската болница, без опасност за живота. Извършителят бил задържан за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.