Юноша на „Багаин” натръшка мъже по спортно и бойно самбо

Силистренският юноша /вляво/ се нареди на почетната стълбица до мъжете в бойното самбо
Силистренският юноша /вляво/ се нареди на почетната стълбица до мъжете в бойното самбо

Състезателят на Спортен клуб „Багаин” Рустислав Добрев, випускник на Спортното училище „Дръстър”, за пореден път доказа способностите си и високата класа на подготовка по време на Държавния личен отборен шампионат по спортно и бойно самбо, проведен в Копривщица. 18-годишният юноша участва наравно с мъжете и спечели сребърно и бронзово отличия, съответно в бойния и спортния стил в категория 52 кг.

Участието на талантливия спортист е част от подготовката му за европейско и световно първенство тази година, заяви ръководителят на СК “Багаин” Неделчо Цветков. След като първия ден Рустислав се окичил с бронзовото отличие в спортното самбо Цветков решил Добрев да участва и в бойното, за да покаже възможностите си. Към младия силистренец проявяват интерес треньори на националния отбор по бойно самбо. То е много близо до реалния бой и има много малко забранени удари, затова състезателите играят с протектори.

По категоричен начин Рустислав се справил с опонентите си, за да стигне до финалната среща. Там го чакал опитен съперник с много участия в европейски и световни състезания. Ръководството, обаче преценило, че не трябва да се рискува със здравето на юношата и Рустислав останал със среброто при мъжете в бойното самбо. Това само по себе си е уникално постижение – юноша да се състезава с по-възрастни и опитни мъже, сподели Неделчо Цветков.