15 души са загинали при катастрофа с автобус край Ямбол

Автобус с техническа неизправност е помел хора край пътя до ямболското село Бакаджик.

Автобус с техническа неизправност е помел хора край пътя до ямболското село Бакаджик… По последни данни 15 души са загинали, сред тях няма деца. Около 20 души са ранени. Двама от загиналите са пътници от автобуса.
По информация от мястото на трагедията автобусът не могъл да спре по пътя на слизане от върха и е помел изкачващи се пешеходци, тръгнали за традиционен събор за днешния Спасовден в местността Бакаджик, съобщи пресцентърът на МВР. Пътят е планински, предполага се, че спирачките на автобуса са били неизправни или са отказали внезапно. Превозното средство е преминало технически преглед на 2 май, показала проверката в КАТ.
В момента няма паника, но хората са разтревожени, търсят близките си, които не са виждали през последните часове, съобщи БНР. На телефон 046 66 33 30 вътр. 317 може да се търси информация за свои близки. Премиерът Сергей Станишев и здравният министър Евгений Желев пътуват към мястото на трагедията. Директорът на Автомобилна администрация Володя Киров съобщи, че е наредил проверка на ямболската фирма Ем Си Ай – собственик на автобуса, и на сервиза, където той е преминал технически преглед.