1500 снимки пренесоха силистренци в 100 държави по света

Председателят на Общинския комитет «Васил Левски» Цветана Цанова откри изложбата
Председателят на Общинския комитет «Васил Левски» Цветана Цанова откри изложбата

Пътуващата фотоизложба „Географията” пристигна в Силистра и беше открита в Художествената галерия, където ще престои до 17 април. Тя съдържа множество снимки около 1500 снимки, отпечатани върху 60 стилни постери, продукт на столичното издателство „Булвест 2000”. Техен автор е проф. Румен Пенин, направил ги по време на пътешествията си в над 100 държави от целия свят. Прибавил е и съответните пояснителни текстове, така че те стават още по-интересни за възприемане от страна на ценителите.

Отразени са забележителностите на различните страни, а също битът и поминъкът на техните жители плюс характерните им народни носии, костюми, облекла. Могат да се видят и едни от най-райските кътчета в Нова Зеландия, Тайланд, Виетнам, Камбоджа, Бразилия, Перу и други подобни екзотични места. Има и разкошни пейзажи на джунгли, пустини, планини, океани и крайбрежия, които всеки би искал да посети.

Впечатляват и портретните снимки на хора от отделните раси и общности, включително индианци, туземци, будисти и т.н. Оттук и чувствата на копнеж по романтиката и приключенията, събудени у зрителите, дошли да ги видят по време на откриването. Присъстваха и представители на организаторите, които са въпросното издателство, както и тези от наша страна, а именно Общината, Общинският комитет „Васил Левски” и СОУ „Никола Вапцаров” в Силистра.

Проф. Пенин е преподавател по география в СУ „Св. Климент Охридски”, пътешественик, фотограф и създател на учебници, някои от които бяха показани на изложбата. Самият той ще пристигне в града ни на 24 март, когато от 17,00 ч. ще изнесе лекция в зала 13 в галерията. На другия ден от 9,00 ч. ще посети и СОУ „Никола Вапцаров” за среща с неговите възпитаници, споделиха оттам.

2 thoughts on “1500 снимки пренесоха силистренци в 100 държави по света

  1. тая вещица като я видя разбирам колко сме я закъсали в културата… аман от дебелосерковси в тая община……. каквато ни е културата в общината такива са ни и културтрегерите барабар с

    Палец нагоре 4 Палец надолу 0

  2. тая вещица като я видя разбирам колко сме я закъсали в културата… аман от дебелосерковци в тая община…..каквито ни са културтрегерите такава ни е и културата

    Палец нагоре 4 Палец надолу 0

Comments are closed.