19 изявени спортисти се борят за места в Топ 10 на Силистра за 2018 г.

Освен точни на стрелковия рубеж, Камелия Славова и Ванина Илиева са и отлични ученички в Спортното училище
Освен точни на стрелковия рубеж, Камелия Славова и Ванина Илиева са и отлични ученички в Спортното училище

На 14 декември, петък, в хотел „Данубе“ от 17,00 ч. ще се състои церемонията по награждаване на десетте най-изявени спортисти на Силистра през 2018 г. Състезателите, техните треньори и заслужили доайени на спорта ще бъдат отличени от кмета на града д-р Юлиян Найденов. Тази година 9 спортни клуба номинираха 19 свои състезатели с призови места в световни, европейски, национални и международни турнири в страната и чужбина.

Стрелкови клуб „Снайпер 92“ отличи Ванина Илиева, м.с. Теа Димитрова, Боян Йорданов и Камелия Славова. Карате клубовете „Шото-Витяз“ и „Киокушин Силистра“ предложиха за почетната десятка съответно Красен Николаев и Александър Атанасов. По един състезател са предложили и Автомобилен спортен клуб „Тони – Старт“ – Димитър Димитров, както и Плувен клуб „Доростол“ – Георги Георгиев.

Божидар Симеонов, Вениамин Димитров и Йордан Цонев са представители на Спортния клуб за хора с увреждания „Доростол 2011“. Спортният клуб по стрелба с лък „Динамикс“ също е отличил трима свои спортисти – Мирослав Миткин, Явор Христов и д-р Драгомир Димитров.

Най-младите състезатели, борещи се за места в почетната десятка са 12-годишните Илиян Върбанов и Златомир Ценков от Футболен клуб „Доростол“. Димитър Миланов, Мустафа Сефер и Християн Стефанов са номинирани от Волейболен клуб „Елит“.

Петима от предложените тази година в Топ 10 на силистренските спортисти за 2018 г. попаднаха и в десятката на 2017 г. Миналата година Йордан Цонев бе №1 в класацията, м.с. Теа Димитрова бе четвърта, Александър Атанасов бе шести, осми бе Красен Николаев, а Ванина Илиева бе десета.

Анкетата за гласуване с имената и представяне на кандидатите е поместена в сайта на община Силистра, където всеки може да изяви своята подкрепа към спортистите.

Същия ден от 14,00 ч. в Художествената галерия своята традиционна Спортна десятка ще отличи и Общинското спортно училище „Дръстър“.