20 години Бирена партия – Силистра: На хората им преля от политика, но от бира – още не!

Марин МИНЕВ-Джона, председател на Бирена партия – Силистра

Уважаеми съграждани, скъпи съпартийци,
2012 година е юбилейна за Бирена партия – Силистра. Навършихме 20 години от своето основаване.
Идеята бе на г-н Стефан Бобчев от Шумен, координатор за Североизточна България за Бирената партия и кореспондент тогава на вестник „Стършел”. Основатели на партията за града ни са Мартин Маринов – писател, Коста Дончев – художник, Дими

Марин МИНЕВ-Джона, председател на Бирена партия – Силистра

Уважаеми съграждани, скъпи съпартийци,
2012 година е юбилейна за Бирена партия – Силистра. Навършихме 20 години от своето основаване.
Идеята бе на г-н Стефан Бобчев от Шумен, координатор за Североизточна България за Бирената партия и кореспондент тогава на вестник „Стършел”. Основатели на партията за града ни са Мартин Маринов – писател, Коста Дончев – художник, Димитър Попов – журналист, Симеон Манолов – поет и журналист, Васил Стойчев – бизнесмен и моя милост – Марин Минев.
За мен – какво? Роден съм в средата на миналия век. Израстнах във времето, когатоБиблията се смяташе за глупава книга, кока колата за алкохолно питие, джазът за дивашка музика, а „Бийтълс” – за агенти на империализма.
През тия 20 години бяха проведени много партийни форуми при широко отворени врати и обятия, а по време на разискванията се изпиваха хиляди бутилки бира безплатно. И докато останалите политически сили се чудят как да си вдигнат рейтинга и електората им ходи с пресъхнали гърла по площадите, ние на дело показваме как се печелят симпатизанти за партийната кауза. Защото за нас БИРАТА не е просто кехлибарена  жидкост  за замъгляване на мозъците и промиване на бъбреците. Бирата, дами и господа, е мироглед. Не случайно си имаме молитва за бирата: „Господи, дай ми, моля те, дълъг живот, работа не много често, жени от време на време  и бира по всяко време”.
Искам най-отговорно да заявя: Никога не е имало разкол в най-светлата и стабилна партия в Силистра. Ние единствено показваме стабилност и прозрачност в нашия партиен живот. Защото Бирената партия не преследва егоистични цели. Не се цепи, не се люспи и не замразява. Ние не участваме в политически игри и боричкания за власт, за кокал, и друга партизанска карантия. За нас политиката не е кланица, а път към Храма. За ренегати в нашата партия въобще не може да се говори. При нас има няколко фракции – „ Либерални мастикари”, ”Коняк”, ”Водка”, ”Алтернативна гроздова ракия”, ”Финни напитки” и други. Но това, което ни обединява, особенно сутрин, е бирата. Стига да не се правят ексцесии и да се спазва човешкия морал. Всички знаем, че омешването на бирата с какъвто и да е друг алкохол, води до сериозно главоболие. Затова всеки си носи последиците от нарушаване на партийната дисциплина.
Честит юбилей, електорате мой!!!
На хората им преля от политика, но от бира – още не.
На всички членове на Бирената партия от област Силистра желая много здраве, щастие в семейството и много изпити бирички в компанията на добри приятели.
Честитя 120 годишния юбилей и на „БОЛЯРКА ВТ” – АД , които са ни основни спонсори в нашите партийни мероприятия!

СЪС СВЕТЛО ПИВО  –  КЪМ СВЕТЛО БЪДЕЩЕ !!!

2 thoughts on “20 години Бирена партия – Силистра: На хората им преля от политика, но от бира – още не!

 1. мошеници разгазирахте бирата и окрадохте капачките

  Палец нагоре 1 Палец надолу 6

 2. Браво на Джона!
  Но браво и на Координатора, съумял да издигне за лидер най-подходящият, който да оглави кехлибарената партия в този най-неврологичен за нашата дейност район. Преди Марин Михов-Джона тук бе доста червената винена партия, зад която стоеше нацупената номенклатура. Ние преценихме, че в Силистра нашата правда трябва да се малага от човек, който знае и две и двеста.На наш си, партиен език, това означава поне две бири и поне двеста грама концентрат. А Джона това го можеше, надявам се, че и активът, с който щастливо се е обградил, също го може. Макар че това е един период доста труден за партията, предвид засилващото се фракционертсво и отрицателното влияние на делибурана. Но силистренци ще оцелеят! Това е и твърдото убеждение на партийното ръководство в нелегалност, от името на което съм упълномощен да ви поздравя. И да обявя, че партийният лозунг остава в сила:
  ЧРЕЗ СВЕТЛО ПИВО, КЪМ СВЕТЛО БЪДЕЩЕ!
  Друга алтернатива не се и задава…

  Палец нагоре 3 Палец надолу 2

Comments are closed.