20% по-евтини обувки, очила, цветя и прически ще си купуват членовете на КНСБ

От 5 до 20% отстъпка в търговски обекти за стоки и услуги ще ползват от тази година над 5000 членове на КНСБ в Силистренско, съобщи областният координатор Димитричка Пейкова.

Така колективите от работници и служители ще усетят на практика ползата от членството си в най-голямата профсъюзна организация в България, заяви Пейкова. Всъщност кампанията за привличане на фирми и собственици за каузата на синдиката започва през лятото на миналата година. След анализ и синтез на местните особености на бизнеса и основно чрез лични запознанства започва подписването на първите договори за социалното сътрудничество.

До момента в Силистренско Регионалният съвет на КНСБ е сключил 21 договора, като се нарежда сред първите в страната. Сред първите е Драматично-кукленият театър, който ще прави 20% отстъпка в цената на билетите при колективни посещения на синдикални организации. В списъка с търговски обекти личат още магазини за строителни материали, оптика, цветарски, за дрехи и обувки, офис техника и консумативи и др. Съгласието си да обслужват членове на КНСБ на по-ниски цени са дали и фризьорски, козметични и спа-салони, както и автомивки. Отстъпките са различни по преценка на собствениците, уточни Димитричка Пейкова, която вече проверила на практика изпълнението на договорите.

Засега от инициативата ще се възползват най-вече силистренци, но има обекти и в Дулово и в Тутракан, като „мрежата“ постепенно се разширява. Увеличават се и синдикалистите, които досега са били без членски карти след смяната им с по-модерните пластики.

Процесът няма краен срок и през годината усилията на КНСБ ще бъде към търговските обекти да се присъединят и такива за хранителни стоки. Предстои в централата на синдиката да бъдат отпечатани специални стикери с логото на КНСБ, с които да бъдат обозначени обектите в цялата страна. Засега някои са скептично настроени към идеята, но други я приветстват. Подобна колаборация би донесла полза за всички страни в процеса. Той би повлиял и на решението на работнически колективи да се включат в редиците на голямото семейство на КНСБ, коментира Пейкова.

3 thoughts on “20% по-евтини обувки, очила, цветя и прически ще си купуват членовете на КНСБ

 1. Как могат да се възползват членовете?

  Палец нагоре 1 Палец надолу 2

 2. Шменти капели.
  Вас ще ви лъжат,че купувате стока на по-ниски цени, а синдикалните ви избраници ще ползват 99 процента отстъпка. Те осигуряват клиенти на собствениците на магазините. Никой собственик не работи на загуба.
  Ей ,братя , кръвчицата ви се опитва да изсмуква всеки . Какви ли не шмекерии се пръкват в главите на тия хорица.

  Палец нагоре 4 Палец надолу 1

 3. Колко сме доволни..ДРЪН ДРЪН………… ИЗЦЕПКИ

  Палец нагоре 2 Палец надолу 0

Comments are closed.