250 полицаи и пожарникари ще пазят изборния процес и електората

PoliceВ Областната дирекция на МВР в Силистра е в ход организацията за осигуряване на добър обществен ред и сигурност при произвеждането на изборите за общински съветници и кметове и на националния референдум на 25 октомври.

Близо 250 служители на полицията и пожарната ще бъдат ангажирани пряко в охраната на помещенията за гласуване и за съхраняване на бюлетините и изборните книжа.

Утвърден е план за дейността на Областната дирекция за гарантиране на сигурността, противодействието и разследването на престъпления против политическите права на гражданите, опазването на обществения ред, охраната на изборния процес и осигуряването на пожарната безопасност и защитата на населението в периода на подготовката и провеждането на изборите.

Оперативен щаб, оглавяван от директора старши комисар Кристиян Петров, ще ръководи силите и средствата, за да се гарантира законосъобразното протичане на вота и да не се допусне нарушаване на избирателните права на гражданите.

Във всички места за гласуване се извършват охранителни проверки и контрол на пожарната обезопасеност, за да се избегнат излишни рискове.

Стартира и открита денонощна линия в МВР. На тел. 02/982 22 32, факс: 02/982 56 46 и e-mail: [email protected] гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.