; 30 зрители участваха в акцията „цена по желание” на театъра | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

30 зрители участваха в акцията „цена по желание” на театъра

Висока оценка дават зрителите за силистренските актьори с обявената акция „цена по желание“ на билетите на Драматично-кукления театър, смята директорът му Златина Станева.

Билетите се продават след представлението на цени, определени от публиката и първото представление в рамките на инициативата бе в сряда – комедията на Азис Несин „Хайде, душко, убий ме“. След представлението всички около 30 зрители са платили по 10 лева за билет, което е най-високата цена в Драматично-кукления театър в Силистра. На каса за същото представление билетите са по 8 лева. Според Златина Станева това е един от начините за оценка на качеството на спектакъла и работата на актьорите.

Така силистренските театрали се противопоставят и на начина, по който известни столични актьори гастролират в провинцията, представяйки не дотам качествени спектакли, каза Станева. Билетите за гостуващите представления се продават между 10 и 14 лева.

От две години в Драматично-кукления театър в Силистра предлагат още една инициатива – три представления да се гледат с един билет.

Тази година театърът в Силистра поставя акцент върху Балканската драматургия. В репертоарния му портфейл има 28 драматични и куклени заглавия.

Коментирайте

Правила за коментиране