300 са вендинг-автоматите в областта, разбиха два от тях

Два вендинг кафе-автомата са били взломени в нощта срещу 11 януари в Дулово, съобщи пресцентърът на полицията. По неофициална информация в откраднатите монетници имало общо почти 300 лева. Щети са нанесени и на самите машини при взломяването. По случаите са образувани досъдебни производства.

През последните месеци в Силистренско зачестиха обирите на автоматите за топли напитки. Във времето на затворените питейни заведения вендинг-машините са единствените места, откъдето сутрин, на път за работа, може да се купи кафе или чай. Затова и градовете се напълниха с нови апарати по улиците. Само в Силистра те са около 90, а в областта са около 300, коментира собственик на подобни апарати. Повечето от тях са на закрито – в учреждения, фирми или предприятия, където някой ги наглежда, но другите…

При обири „печалбата“ е символична, а си остава само резилът при залавяне. В зависимост от модела и капацитета един автомат може да направи до 500 напитки с едно зареждане на консумативи. Дневно, обаче, такъв оборот не може да бъде стигнат, смята човекът от бранша.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.