3000 подписа против тормоза от тирове изпраща Силистра в Европа

Около 3000 подписа против преминаването на тирове през жилищните квартали на Силистра събраха вчера гражданите в поредния си протест. Той бе седми за последните около 3,5 години след като тормозът на тежкотоварните камиони продължава, а никоя власт не взе отношение да го реши. Организатори бяха неформалната група „Протест Силистра“, Фондация „Човек, природа и здраве“ и много силистренци, живеещи по невралгичната улица. Около 300 души участваха в мирния протест, разрешен за времето от 11,00 до 14,00 ч.

Организаторите бяха поканили и всички представители на местната и държавна власти, без значение от политическата им принадлежност. „Нека всички заедно обединим сили и се справим с този проблем, който засяга всички ни“, апелираха чрез социалните мрежи организаторите. Никой обаче не се отзова на призива им, освен представители на опозиционните партии и част от общинските съветници, които не са сред управляващите. След като първоначално митингът затвори за движение ГКПП-то, хората блокираха и кръстовищата по улицата, която е част от републиканския път до граничния пункт.

Въпреки десетките обещания, особено в предизборни кампании, дадени от властимащите, че проблемът ще бъде решен, вече четвърта година тежките камиони не спират да тормозят жилищните квартали на Силистра. Организаторите заявиха, че ще продължат с протестите, ако местната власт не изпълнява разпорежданията в Наредбата за организация на движението в община Силистра.

Искания бяха отправени и към държавата, а именно – създаване на ГКПП за тежкотоварни автомобили извън града, стартиране на Фериботния комплекс или изграждане на Дунав-мост 3 Силистра-Кълъраш.

Подписката ще бъде изпратена до всички държавни и европейски институции с апел за помощ, съобщиха организаторите.

1 thought on “3000 подписа против тормоза от тирове изпраща Силистра в Европа

  1. Видях по телевизията тия „опозиционни“ съветници. Идват само заради келепира и суджука!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.