36 души участваха днес в традиционното преплуване на река Дунав край Силистра

36 души се включиха в тазгодишното традиционното преплуване на река Дунав край Силистра. Участниците преплуваха близо километър, като първи стана 17-годишният Йорг Лукашов от Мюнхен. Той взе разстоянието за 6 минути. Сред плувците имаше и две жени – Светла Гавазова и Даниела Николов


36 души се включиха в тазгодишното традиционното преплуване на река Дунав край Силистра. Участниците преплуваха близо километър, като първи стана 17-годишният Йорг Лукашов от Мюнхен. Той взе разстоянието за 6 минути. Сред плувците имаше и две жени – Светла Гавазова и Даниела Николова.
10-годишните Жоро Жеков и Валентин Цветанов бяха най-малките плувци. Най-възрастните участници в традицията, датираща от средата на 60-те години на миналия век, пък бяха 75-годишният Георги Петров и 70-годишните Нягул Петров и Златко Неделчев.
В неделя предстои да се проведе възпоменателната проява „Плуване към спомена“ в памет на починали спортисти, деятели на на водните спортове и моряци. Тя ще се осъществи за 22-ри пореден път и по традиция ще завърши с пускане на възпоменателна гирлянда във водите на Дунав.

2 thoughts on “36 души участваха днес в традиционното преплуване на река Дунав край Силистра

  1. Браво. Хубава снимка.
    Много малко хора са участвали.
    Май вече силистренските младежи не могат да плуват.

    Палец нагоре 1 Палец надолу 0

  2. Това не беше никакво преплуване на реката! Пуснаха ги от средата на р. Дунав. Хвала на участниците, но организаторите просто „отбиха номера“. А времето беше прекрасно.

    Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.