490 души за 2 дни в НАП-Силистра

490 граждани обслужи за първите два дни на новата година силистренския офис на НАП. Най-търсената услуга за физически лица е свързана с изясняването на здравноосигурителния статус – 122 бр. Над 150 от корпоративните клиенти са влезли в салона за обслужване за да подадат данъчни и осигурителни декларации или да регистрират трудови договори. 77 от клиентите са поискали им бъдат издадени различни по вид удос

490 граждани  обслужи за първите два дни  на новата година силистренския офис на НАП. Най-търсената услуга за физически лица е свързана с изясняването на здравноосигурителния статус – 122 бр. Над 150 от корпоративните клиенти са влезли в салона за обслужване за да подадат данъчни и осигурителни декларации или да регистрират трудови договори. 77 от клиентите са поискали им бъдат издадени различни по вид удостоверения и копия на документи, а 25-има са ползвали услугата „Регистрация и прекратяване на регистрацията на фискални устройства /касови апарати/”. 22-ма от посетилите офиса са подали справки декларации по Закона за ДДС, ВИЕС и Интрастат декларации. Пет дружества са се регистрирали/дерегистрирали по ДДС, а 22 физически лица са се регистрирали като самоосигуряващи се или са променили досегашната си регистрация като такива.
Средното време за изчакване от клиентите е било 7 минути, а за обслужване – 8 минути и половина, което е повече от два пъти по-кратко от допустимото по наредба максимално време за обслужване /20 мин./.  Системата за управление на опашките в силистренската дирекция функционира от юни 2008 година. Заявката за обслужване включва натискането на съответен за желаната услуга бутон, в резултат на което клиентът получава билет с пореден номер, вид услуга, средно време за изчакване и брой чакащи за същата услуга.

3 thoughts on “490 души за 2 дни в НАП-Силистра

 1. Всеки месец от 1 година посещавам НАП, за да си внасям здравните осигуровки. Всеки път чакам с часове на опашка, а когато се добера до гишето все попадам на „най-милата и любезна“ служителка, която никога не знае какво точно да направи, всеки път има проблем със системата, милата. Да, и вчера бях там. Наистина стана бързо, но не защото качеството на обслужване се е повишило, а просто защото са празнични дни. Не смятам, че там служителите заслужавап похвала. Идете, уважаеми репортери, и постойте в залата. Наблюдавайте как служителите само се разхождат, пощипват се, обедната им почивка започва почти веднага след началото на работния ден и продължава много след указаното на табелата време. Наблюдавайте и гражданите, който си вземат почивен ден за да се сблъскат с администрацията. Безобразно е!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. И ние сме клиенти на НАП, всеки месец сме там, чакаме на опашки, но, в сравнение с други администрации (съд, община, поща), обслужването е на добро ниво. Освен това прекъсване за обедна почивка нямат, винаги има дежурни. А че доста често системата не работи добре, вината не е на служителите. Били сме свидетели на случаи, в които клиенти не знаят за какво са дошли, губят времето на всички нас, понякога вдигат скандали,а всъщност дори не са за тази институция.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. НАП – Силистра – НАЙ-ГОЛЕМИЯ КОШМАР. Изтеглям номерче на което пише „0 чакащи пред Вас“ /или нещо подобно/, а чакам 45 мин. Не ми се мисли ако имаше 5 чакащи пред мен. И това се случва ВИНАГИ. За едно удостоверение понякога се чака повече и от седмица, макар да е необходимо да се натисне няколко пъти клавиатурата на компютъра – и са секунди може да се издаде документа. Подобно е чакането и в Банка ДСК.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.