500 вапцаровци играха хоро на патронния си празник

Vapcarov praznik (35)Едно от елитните училища в Силистра – СОУ „Никола Вапцаров” днес отбеляза патронния си празник – 7 декември, рождената дата на българския поет-революционер.

Празненствата започнаха сутринта с изнасянето пред всички ученици на училищното знаме и провеждане на ателиета по интереси в класните стаи. Междувременно директорът Калоян Нейков и ръководството обиколиха всички 24 паралелки от първи до 12-ти клас, връчвайки на класните ръководители поздравителни адреси по повод празника. Почетен гост бе д-р Габриела Миткова, началник на Образователния инспекторат.

В уречен час всички 560 ученика се събраха на двора за кратко приветствие от директора. Всички класове пуснаха в небето цветни балони с привързани към тях послания за добро бъдеще и пожелания за изпълнения на мечтите на всяко дете.

Стилното тържество, което се провежда по този начин за пръв път, завърши с общо училищно право хоро и почивен ден. С празника бе финализирана и целогодишната програма по отбелязване на 75-годишнината от основаването на силистренското учебно заведение. То е отворило врати след освобождението от румънска окупация през 1940 г. под името „1-ви октомври”.

1 thought on “500 вапцаровци играха хоро на патронния си празник

  1. Както винаги оригинални!Браво,това е уникално училище!

    Палец нагоре 3 Палец надолу 0

Comments are closed.