; 5000 силистренски социалисти тръгват на театър | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

5000 силистренски социалисти тръгват на театър

Областният съвет на БСП в Силистра, Младежкото обединение и Обединението на жените социалистки в партньорство с Драматично-кукления театър в Силистра започват проект „Заедно за област Силистра – култура и активност за промяна!“, съобщиха от местната централа на партията.

Проектът ще бъде осъществен в рамките на три месеца със средства от Фонд „Политически инициативи“ към НС на БСП. Предвижда се да бъдат представени 7 театрални спектакъла в населени места в общините и да се почистят и облагородят седем зони с обществено значение във всяка община.

Проектът трябва да даде възможност за решаване на някои проблеми в общинските организации на БСП и в малките населени места, сред които са недостатъчната активност, малко доброволчески инициативи, липса на добри практики при вземане на решения за подобряване средата на живот в населените места. Има нужда от разширяване на партньорства и насърчаване на сътрудничеството между различни общности в населените места и от повече културни мероприятия в общините, смятат социалистите. Предварителните намерения са проектът да обхване до 5000 души – членове и симпатизанти на БСП и левицата и младежи.

Подготвена е и анкета, която ще бъде използвана като основа за политически програми за предстоящите местни избори.

Коментирайте

Правила за коментиране