Фамилен крос и спортни игри стартират в неделя

_nПърви по рода си масов крос ”Мама, татко и аз” и Дунавски спортен празник за деца, младежи и техните родители ще се проведат на 15 май, неделя, в Дунавския парк. Организатори са СНЦ “За по-добра и красива Силистра“, община Силистра, Регионалната здравна инспекция и Областният съвет на БЧК.

Стартът на кроса ще бъде даден от втория шадраван на централната дунавска алея в 10,30, а записването на желаещите участници ще започне половин час по-рано. В масовия крос могат да се включат всички желаещи деца и младежи, подкрепени активно от техните родители в спортната инициатива.

Спортната проява се посвещава на 10 май – Световен ден на движението и 17 май – Ден на българския спорт и цели да популяризира съвместните спортни инициативи и празници сред подрастващите и техните семейства. Затова и първите три награди за участниците в масовия крос ще бъдат за семействата, чиито членове в пълна екипност, първи пресекат старт-финалната линия.

В 11,00 ч. в археологическия резерват в Дунавския парк ще започне и спортният празник, в който могат да се включат отново всички желаещи деца и техните родители. Състезателната програма включва дърпане на въже, скачане с чували, футбол на малки вратички, демонстрации на бойни спортове, както и демонстрация на първа долекарска помощ.

Наградите за победителите от първо до трето място в спортните игри са осигурени от община Силистра, Регионалната здравна инспекция и СНЦ “За по-добра и красива Силистра“.

1 thought on “Фамилен крос и спортни игри стартират в неделя

Comments are closed.