60 000 чувала има Гражданска защита за преливането на Дунав

Нивото на река Дунав в участъка край Силистра достигна днес до 743 сантиметра, като повишението на водите е с 5 сантиметра. Спец

Нивото на река Дунав в участъка край Силистра достигна днес до 743 сантиметра, като повишението на водите е с 5 сантиметра. Специалисти очакват Дунав да се покачи с още 19 сантиметра и да достигне до критичната точка от 777 сантиметра. Част от ниските територии по крайбрежието в Силистренско вече са под вода, съобщиха от Гражданска защита. Малък параклис, построен на брега на Дунав край силистренското село Попина, също е залят. /На снимката/
Заради очакваното преливане на Дунав днес в областната администрация се събра кризисния щаб. От Гражданска защита в Силистра информираха, че разполагат със 60 000 чувала, които при необходимост могат да бъдат разположени по поречието на реката, за да спират високите води.
В момента в сила все още е първа степен на готовност, която е повишено внимание, но с новото увеличение на водите областният управител ще издаде заповед за втора степен, която представлява денонощно наблюдение на нивото и речните диги, допълниха още от ГЗ.

3 thoughts on “60 000 чувала има Гражданска защита за преливането на Дунав

 1. Малкият параклис е на г-н Гущеров, много ясно че ще го публикувате…Защо не снимате наводнените къщите на горките хора от същото село? Защо не отидете там и не ги попитате как си изкарват хляба сега, след като Гущеров им завзе поминака и забрани да риболуват уж на общата река? Никога няма да се оправи тая държава с такива …..

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Малкият параклис е на г-н Гущеров, много ясно че ще го публикувате…Защо не снимате наводнените къщите на горките хора от същото село? Защо не отидете там и не ги попитате как си изкарват хляба сега, след като Гущеров им завзе поминака и забрани да риболуват уж на общата река? Никога няма да се оправи тая държава с такива …..

  Отговор

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Защо пишеш глупости,никой на никого не е забранявал да риболува.Не познавам Гущеров но това хотелче което направи в Попина го няма в нито едно дунавско село.То може да бъде само в полза на селото.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.