622 км пробягаха 192 силистренци за нови книги в Библиотеката

За втора поредна година в Дунавския парк на Силистра Регионалната библиотека „Партений Павлович“ проведе благотворителен маратон „Чрез спорт към знание“. Проявата бе подкрепена от Застрахователна компания „Олимпик” в партньорство с „NetWorx“ и магазина „Зелен Био”.

Всяка завършена обиколка от 400 метра в Дунавския парк бе субсидирана с 1 лев от партньорите на инициативата. Със събраните средства организаторите ще купят нови книги за читателите по списък на библиотечните специалисти.

Тази година в благотворителния маратон взеха участие 192 души, които пробягаха общо почти 622 км в 1554 пробега и събраха 1554 лв. за обогатяване на фонда на библиотеката с нови книги. Най-малкият участник беше 8-месечният Данаил Арфондиев, а най-възрастният – Верка Върбанова, на 72 години, от с. Попина. Най-много обиколки направи Димитър Пецов – редовен читател на библиотеката, който измина трасето 49 пъти. Всички те получиха специални награди от организаторите на събитието – енциклопедии и посещения в СПА-центъра в комплекс „Данубе”.

Миналата година в благотворителния маратон са взели участие 194 души с 1621 обиколки.