66 полицаи от Силистра отличени за професионализъм

66 служители от ОД на МВР в Силистра ще бъдат наградени или отличени с грамота във връзка с наближаващия празник на вътре

Директорът на полицията в Силистра Ивелин Статев награждава Галя Георгиева от радио "Мелодия"
Директорът на полицията в Силистра Ивелин Статев награждава Галя Георгиева от радио "Мелодия"

66 служители от ОД на МВР в Силистра ще бъдат наградени или отличени с грамота във връзка с наближаващия празник на вътрешното ведомство – 5 юли.Това съобщи днес директорът на полицията в Силистра комисар Ивелин Статев. Той уточни, че служителите са отличават за проявен професионализъм от вътрешния министър Цветан Цветанов, главния секретар на МВР Калин Георгиев, директора на полицията Ивелин Статев и началниците на МВР-управленията в областта. Също днес стана известно, че в Силистра утре пристигат първите полицаи от отсрещния румънски град Кълъраш, които ще патрулират по пътищата заедно с българските си колеги. Съвместната инициатива на вътрешните ведомства на България и Румъния бе подписана преди време от двамата министри, като целта е румънските полицаи да помагат на колегите си от България през летния период, когато техни сънародници се отправят на почивка към морето. По силата на същото споразумение полицаи от Силистра пък ще дежурят в Кълъраш, обясни комисар Ивелин Статев. Той допълни, че графикът на съвместните дежурства предвижда по 4 дежурства на българо-румънските блюстителите на реда през юли и 5 дежурства през август от 14.00 до 21.00 часа.

Ръководството на полицията в Силистра
Ръководството на полицията в Силистра

„Обстановката по пътищата в региона не е усложена, от началото на годината досега са регистрирани 224 автокатастрофи с 25 ранени и 4-ма загинали, докато през миналата година за същия период катастрофите са били 264 с 34 ранени и 15 загинали“, съобщи още комисар Статев. Пред същия период пътните полицаи са регистрирали 10 500 нарушения, от които 2 700 са за превишена скорост, а 215 – за употреба на алкохол, които са най-често срещаните прегрешения от страна шофьорите.
„Искам да пожелая на всички служители от ОД на МВР-Силистра да продължават да показват висок професионализъм, защото обществото има нужда, нека да бъдат винаги здрави и щастливи“, отправи накрая пожеланието си полицай № 1 на Крайдунавска  Добруджа Ивелин Статев. Той връчи и грамотите на победителите в традиционния турнир по стрелба, организиран от ОД на МВР за силистренските журналисти.  С най-висок резултат при жените – 82 от 100 възможни точки, първото място спечели Галя Георгиева, журналист в радио „Мелодия“, а с най-точен мерник сред мъжете за втора поредна година се оказа Александър Алексиев, водещ в радио „Менес”, който постигна общ резултат от 86 точки.

Тодор Бурмов
Тодор Бурмов

През 2010 се навършват 131 години от създаването на българското МВР. На 5 юли, 1879 година, княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните работи и назначава Тодор Бурмов за първи министър-председател, министър на вътрешните работи и министър на просвещението.  От 1992 година 5 юли е официален празник на служителите от вътрешното ведомство.

4 thoughts on “66 полицаи от Силистра отличени за професионализъм

 1. Награждавайте се!!! А автомобилния трафик в града е под всякаква критика – днес пред универсалния магазин беше паркирал автомобил на пешеходната пътека… А КАТ…….а бе, къде е КАТ????

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Тая улица нали я разрешиха само докато направят молчето на консула?Сега защо не я направят пак пешеходна зона?Някой папка ли?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. надявам се като гледат снимката за да видят колко са фотогенични да прочетат и коментарите по горе.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. ББ, абсолютно си прав.Миналата седмица по тази улица имаше две полицейски коли,които бяха там спряни и в същото време хаоса там беше пълен.Всеки си кара където си поиска,спират на аварийни на платното и никой не прави забележка от намиращите се на 5 метра полицаи.В едната кола си стояха и просто клюкарски наблюдаваха,а в другата кола – единият си хапваше хамбургер,вторият говореше по телефона,а жената – полицай си разговаряше с познат….Ако имаше къде да паркирам щъх да ги снимам,колко смешно изглеждат от страни. Надявам се коментарите да се четат,защото много от гражданите на Силистра дават много добри идеи като цяло за града.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.