Дебютанти на „Шото – Витяз“ се окичиха с медали от държавно първенство

14 медала – 8 сребърни и 6 бронзови, спечелиха възпитаниците на силистренския Карате клуб „Шото в Витяз“ в дисциплината дуо-система от проведеното в Ловеч Държавно първенство по джу-джицу за деца, юноши и девойки.

Амбициозните състезатели на „Шото – Витяз“ за пореден път демонстрираха високо спортно майсторство и отлична подготовка. Срещите се наблюдаваха от присъстващите с голям интерес и бяха аплодирани с бурни овации.

Със сребърни отличия в своите възрастови групи и теглови категории се окичиха Мелиса Басри /спечелила и бронзов медал/, Теодора Георгиева, Онур Джемалдин, Силвена Кралева, Мария Йорданова, Станислава Йорданова, Богомил Йорданов и Ален Кьосев. С бронзови медали се поздравиха Айкут Викторов, Онур Джемалдин, Ричард Станчев, Стоян Стоянов и Алпай Бехчед.

„Очевидно децата показват талант в тази дисциплина и усвояват с лекота техниките, както в карате, така и в джу-джицу“, заяви председателят на „Шото – Витяз“ и треньор на малките състезатели сенсей Валери Великов. „Трябва да се отбележи, че повечето състезатели участват за пръв път на национално първенство по джу-джицу, положиха упорит труд и показаха завидни резултати“, заяви сенсей Теодор Тодоров. Ръководството на клуба и треньорите изказват благодарност на всички родители, взели участие в подготовката и при провеждането да състезанието.