Празник се проведе в АГ-отделението в Дулово, баби пяха на кмета

С традиционния ритуал по измиването на „златните“ ръце на акушер-гинеколозите от АГ-отделението в МБАЛ Дулово започна Празникът на родилната помощ. В своето приветствие управителят на болницата д-р Константин Попов изтъкна факта, че с връщането на д-р Любомир Минков и сформирането на екипа на отделението са се повишили и качеството, и броят на ражданията. За миналата година, каза д-р Попов, в дуловското отделение са се родили 146 бебета, с 26 повече от 2017 г.

От началото на годината до момента в АГ-отделението са се родили 9 бебета, като специално внимание бе отделено на семейството на Дерия и Муртаза Риза от село Черник и тяхното момиченце Мете, което е първото за годината бебе на отделението – родено на 12 януари 2019 г. Семейството получи специални подаръци по този повод.

Много поздравления, цветя, подаръци и благодарности получиха работещите в отделението д-р Любомир Минков, д-р Лидия Попова, д-р Константин Попов и д-р Ергюс Кара, шестте акушерки и петте санитарки. Сред гостите бяха кметът д-р Юксел Ахмед, заместникът му Доротея Тотева, които поднесоха поздравителен адрес, сувенири и финансов подарък, колеги от другите отделения на болницата, майки и татковци. Поздравления – с песни и танци, бяха поднесени от самодейци от читалище „Никола Вапцаров“ и от пенсионерските клубове.

Междувременно със закачливи песни, усмивки, добруджански пити, сладкиши и греяна ракия участничките във фолклорните групи към клубовете „Втора младост“ и „Зора“ от град Дулово гостуваха на общинското ръководство и специално на кмета на общината д-р Юксел Ахмед. Пред него и заместника му Доротея Тотева те пресъздадоха част от обичаите за Бабинден в Дуловския край. В отговор и като благодарност кметът ги дари с финансови подаръци. В пенсионерските клубове и в читалищата на общината се проведоха тържества по повод празника.