70 пощенски станции в Силистренско продават електронни винетки

Вчера преди обед във всички офиси на „Български пощи“ започна продажбата на електронни винетки за 2019 г., съобщиха от държавното дружество.

Първата винетка била продадена в сливенското село Жельо Войвода. В седемдесетте пощенски клонове и станции в Силистренска област вчера са били продадени общо 20 винетки, съобщи директорът на пощата в Силистра Хюсеин Хамди.

При закупуването на винетка в „Български пощи“ не е необходимо да се носят документи на превозното средства, а само да се знае регистрационния номер. Важно е клиентите да знаят, че преди да изпишат име и фамилия и да положат подпис върху предоставения от пощенския служител служебен бон, трябва внимателно да проверят дали данните са въведени коректно. Потвърдената винетка няма да може да се върне или преработи!

От „Български пощи“ напомнят, че за категория К1 и К2 няма да се продават годишни винетки. За категория К3 се въвежда нов вид винетка „Уикенд“, която ще важи от петък 12,00 ч. до неделя 24,00 ч.

Междувременно стана известно, че министър-председателят Бойко Борисов извикал тази сутрин в Министерския съвет ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за доклад относно темата винетки и тол-система.

След разговора премиерът поискал оставката на председателя на Управителния съвет на агенцията Светослав Глосов, който я подал пред министъра.