70 000 тона от столичните бали вече са на депото в Силистра

Около 37 процента от договорените столични бали с боклук вече са депонирани на депото в Силистра, съобщи вчера директорът му Йордан Ефремов.

snrmka_silsisaОколо 37 процента от договорените столични бали с боклук вече са депонирани на депото в Силистра, съобщи вчера директорът му Йордан Ефремов… „Всеки ден на депото пристигат около 30 тира, които се обработват бързо и в срок“, допълни той.
Както е известно, на силистренското евросметище трябва да бъдат депонирани 180 000 тона със столичен боклук, след подписан договор между софийския градоначалник Бойко Борисов и силистренския му колега Иво Андонов. До момента в крайдунавския град са докарани около 70 000 тона. „Около 2,8 милиона лева ще са необходими за запечатване на клетката, в която се депонират балите“, поясни Йордан Ефремов.
В същото време стана известно, че правителството има намерение да отпусне на кметството в Силистра 15 милиона лева като компенсация за софийския боклук. „Предвижда се това да стане с постановление на МС на 26 март“, обясни кметът на дунавския град Иво Андонов. Според него, тези пари са само за 2009 година, като помощта ще продължи и през следващата 2010-та година.