Полицията в Бали арестува двама силистренци за скимиране на банкомат

Полицията в Бали арестува двама българи заради опит за скимиране в Семиняк вчера вечерта, в поредния случай, в който участват граждани от източноевропейската държава, съобщават медии в Бали и Индонезия.

Двамата мъже, идентифицирани като Теодор Стефанов Петров и Камен Севдалинов от местните медии, са преследвани от полицията, след като предупреждение от местна банка алармира, че в банкомат на път Джалан Сънсет, Семиняк, е монтирано скимиращо устройство.

„Въз основа на тази информация, на 10 февруари полицията в Бали проведе акция в близост до банкомат в района, а в 11 ч. извършителите се появиха на мотоциклет“, коментира Анди Файран, който ръководи отдела за общи престъпление в полицията в Бали. 

„След това извършителите влязоха в кабината на банкомата и от CCTV можем да видим, че са действали подозрително. Тогава полицията извърши арестите и Петров, и Севдалинов признаха престъпленията по време на разпит“, допълва той.

В допълнение, властите откриха редица доказателства в мястото на престоя им в района на Керобокан, включително няколко устройства за скимиране и 11 милиона IDR (8 500 щатски долара).

Чужденците са обвинени съгласно Наказателния кодекс на Индонезия (KUHP) и Закона за информационните и електронните транзакции (UU ITE), първият от които предвижда максимална присъда от 7 години затвор