780 лева събраха младите червенокръстци за сираци и бедни деца

BMCK koncert (3)Благородно дело сътвориха членовете-доброволци на Младежката структура на БЧК в Силистра. В навечерието на 5 декември – Международен ден на доброволеца, младите силистренци трогнаха съгражданите си и събраха 780 лева по време благотворителния си концерт „Дай криле на мечтите им”.

Събраната сума ще бъде разпределена с решение на клубните координатори. Групите, които ще бъдат включени са деца сираци и полусираци, деца в риск, бедни абитуриенти, които ще бъдат подпомогнати под различна форма през 2016 г. Цялата организация, като се започне от сценария, намиране на спонсори, участници и самото провеждане на концерта се извърши от доброволците от клубовете на БМЧК в Силистра и Дулово. Те бяха и организатори и участници в цялостната визия на провеждането му.

В концерта взеха участие почти 50 деца – от ЦДГ „Иглика“, хип-хоп групи, бийт-боксери, танцова двойка от Клуб за спортни танци „Елеганс“, балетите Б2 и „Аксел“, солисти и музикални изпълнители от „Мегатон“, клубният координатор от клуба в Дулово Жюлияна Георгиева, както и други индивидуални изпълнители. А малките приятели от ОДЗ „Нарцис“ представиха седемте принципа на червенокръсткото движение и предизвикаха бурни овации в залата. Концертът завърши с общо изпълнение на всички участници и доброволците на БМЧК на песента „Заедно“.

Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов поздрави младежите, като ги насърчи да продължат да работят все така всеотдайно за хуманни каузи, които подкрепят хората в нужда.