94,73% разкриваемост докладва полицията пред Общинския съвет в Алфатар

Alfatar police (2)С пълно мнозинство Общинският съвет в Алфатар прие отчета за работата на полицейските служители през 2015 г., съобщи пресцентърът на полицията. На сесията, състояла се днес, присъстваха началниците на РУ-Силистра главен инспектор Траян Петров и на сектор „Охранителна полиция” главен инспектор Димо Василев.

В хода на разискванията беше отличена всеотдайността на полицейските служители, които обслужват региона, както и способността им да намират общ език с местното население. Като тяхна заслуга бе подчертан и добрият им подход за работа с различните етноси. Отбелязано беше също отличното взаимодействие с образователните структури и други местни институции.

С думи на благодарност към полицейските служители се обърна и кметът на общината Янка Господинова. Подчертана бе добрата работа на младши полицейски инспектор Атанас Атанасов. Господинова изрази надежда, че отличното сътрудничество ще продължи и в бъдеще и подчерта, че с работата си полицейските служители са заслужили 100-процентовото й доверие и подкрепа. Кметът припомни, че в края на изминалата година в Алфатар бе открита нова приемна на МВР с идеята да се осигурят не само по-добри условия за работа на полицаите, но и за прием на гражданите от общината.

Отчетът на полицията пред Общинския съвет в Алфатар бе първият от серията отчети, които предстои да бъдат представени и гласувани в останалите общински центрове в Силистренска област. Съгласно предварителния график това трябва да се реализира до края на месец март.

Община Алфатар е разположена на площ от 248 кв. км. В нея са обособени седем населени места с 3271 души население, които се обслужват от четирима полицейски служители. Оперативната обстановка през изтеклата година се характеризира като спокойна, сочат статистическите данни от отчета. През периода са регистрирани 50 престъпления, 18 от които кражби. Преобладават посегателствата на черни и цветни метали и вещи от необитаемите къщи в града и малките населени места. Регистрирана е една телефонна измама, като извършителят е разкрит е задържан. Постигнатият общ процент разкриваемост е 94,73%.

През годината са приети 185 граждани на общината, отработени са 905 преписки. Съвместно с общинската администрация и останалите партньори са осъществени дейностите, залегнали в обществения договор за ред и сигурност. Разработени и реализирани са две работни карти: изграждане на изкуствени неравности с цел повишаване безопасността по две от улиците в Алфатар и изграждане на система за видеонаблюдение в село Кутловица.

13 thoughts on “94,73% разкриваемост докладва полицията пред Общинския съвет в Алфатар

  1. Госпожа кметицата да направи „папи“, после салто и тилна стойка и накрая везна.
   После да си върже две сини корделки .
   Защо няма колба на лявата ръка,колие и огърлица с пендари.
   Защо …

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Хм.Тя знае ли какво мисля за нея. Хм. Хайде де…

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. По-грозна жена от нея не съм срещал.
     А оная до нея е доста дебеличка. Как се мъкне по баирите на селото.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 2

 1. Защо никъде не се публикува дневен ред на заседанието на общински съвет Алфатар /дата, час, разглеждани въпроси?
  Може би председателката и кметицата се притесняват, че може да се появят граждани на заседанието и зададат неудобни въпроси.

  Палец нагоре 5 Палец надолу 0

  1. По скоро това е стилът на работа на нашите “ журналисти “
   Винаги пишат за неща които са се случили а не че някъде ще има нещо

   Палец нагоре 1 Палец надолу 1

   1. Журналистите не са барабанжии ли селски кехаи,за да известват на хората от селото какво предстои. Това е работа на общинския съвет и кметството.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Малко повратна прдстава имате за сесиите на общинския съвет. Те не трябва да бъдат копие на старите общоселски събания. Там трябва да има друг ред.
   По думите ви съдя,че в ело Алфатар продължават общоселските събрания..
   Че какво друго да бъде…

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Браво ,бе момчета.
  Хубава работа сте свършили.
  добре сте опазили село Афатар и околните селца. то в околните останаха ли хора.
  Община с три хиляди души. Това е смешно. Време е селата на юг от село Алфатар да бъдат пречислени към Дулово, а ония на югошзток към Тервел, а село Алфатар към Силистра.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Много ми е интересно какво е самочувствието на кметецата и на председателя на общинския съвет. Забелязал съм,че посредствени хора дори в малки селца, заемащи някакъв пост заживяват със самочувствието на някакви величия.Много са ми смешни такава хорица.И жалки.
  Лятос в едно село с над 600 човека кмет на кметството бе едно момче с нисък образователен ценз,с ограничена ерудиция и липса на възможности за интелектуално развитие. Как е станал кмет, разбрах по-късно. Сега вече не е. Познавах това момче отдавна.Добре ме познава и то. Умилкваше се като псе около мен,.Помагал съм не веднъж.
  Един ден известна личност,човек с име добре познато в страната, ме помоли да го придружа до това селце.Знаеше,че имам нещо общо с хората от това село.
  Влязохме в кметството.Гостът остана в коридора , а аз почуках и влязох в стаята.Кметът четеше вестник На ухото му имаше затъкнат молив.Явно се е опитвал да решава кръстословицата,която бе отпечатана на половината страница на единия лист от вестника. Поздрових,пристъпих по-близо да бюрото,зад което сдеше кмета и се обърнах към него с малкото му име.Така общувахме някога. И тъкмо да му кажа,че професор еди- кой си е дошел в селото по важна работа,,че…., когато кметът стана, изгледа ме кръвнишки и отсече:
  -Аз не съм Кольо… Аз съм господин кмета. Защо се вмъкваш в стаята ми.Показа ли си личната карта на входа.Пък тоя професор защо не ми се обадил по-рано. Зает съм… Вървете по дяволите…
  Отначало,в първите мигове,помислих,че кметчето се шегува.
  -О-о-о.дори и пръстови отпечатъци ни взеха на входа. Провериха ни и багажа .Не откриха оръжие… Сега проверявт колата ни за взривно устройство-пошегувах се аз.
  -Какво се зъбиш насреща ми. Приказвам ти сериозно- .Аз съм кмета, а не лукова глава..
  Сега разбрах,че наистина Колчо не се шегува.Кипнах ,пристъпих близо до него,хванах го за огърлето на домашноплетената от черна овца небоядисана фанела,стъпих с един крак върху сандала му и го пораздрусах.Макар,че вече съм над седемдесетте, а той около четиридесетте,не можа да се отскубне. Натиснах го на стола и изръмжах:
  -Сядай на стола , говедо Сядай , а когато вляза тук с госта, стани. Ще ви представя един на друг.Подай ръка и го покани да седне на кушетката.После изслушай го. От теб друго няма да искам. Само да завериш командировъчното му… Не направиш ли това гърбината да ти е яка.
  Дивакът една стола, а аз излязах в коридора да поканя госта.
  По-нататък нещата потекоха нормално…
  Оставихме говедото в кметството да чете вестник, а ние тръгнахме да свършим работата ,за ноято човекът бе дошел в селцето. Прочие то някога бе голямо село, а сега е само с 600 човека.
  Такива кметове има в селата. Дано тая ваша кметица от село Алфатар е от друго тесто замесена.
  В Ьлфатар живеят умни хора. Познавам няколко от тях. С някои съм работил години наред и имам прекрасни спомени от общуването си с тях.Да са оке дълго време здрави ивсе така трудолюбиви и плодотворни,макар че ондавна преминаха попрището жизнено в средата…

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Забелязях пропуските си,но няма да ги коригирам.Пропуснал съм запетаи,букви, а има и две-три думи. Поотслабнаха ми очилата. Скоро ще имам нови. Простете.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Ами от пет кражби са разкрити четири,като извършителя им е един и същ.Ако си беше признал и петата,щеше да е 100% разкриваемоста.Не познавам новата кметица,но ,ако няма хъса на старата,Дъто да и е яко!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.