Адреналин, емоции и мирис на бензин превзеха пистата край Калипетрово

В село Калипетрово се проведе Вторият кръг от националния шампионат по автокрос с участието на 26 автомобила, които се състезаваха в категориите – дивизия бъги и супер бъги. С успех финишираха 20 автомобила, които определиха и крайното класиране. Състезанието завърши в присъствието на много фенове на спорта, не липсваха кризисни моменти, напрежение на пистата и майсторство на пилотите.

На върха в отборното класиране достойно застана отборът на АСК „София“ от столицата, на второ място е АСК „Тони старт“от Силистра, а трети в крайното класиране са пилотите на АСК „Яворов“ от Чирпан.

В категорията супер бъги първи, с най-много точки бе Огнян Атанасов от АСК „София“, втори Петко Илиев от АСК „Яворов“, а трети бе Григорий Стефанов от АСК „София“.

В дивизия бъги на първо място, се класира Димитър Калев от АСК „Тони старт“, втори бе Бойко Янков от АСК „Яворов“, а трети Галин Георгиев от АСК „Тони старт“.

Община Силистра и тази година осигури наградите на пилотите – купи, грамоти за участие и терен за състезанието. Състезанието донесе много емоции на феновете и завърши без инциденти на пистата.