Александър Сабанов: В Силистра има какво и къде да се предложи на бъдещите инвеститори

Александър СабановМинистърът на икономиката Божидар Лукарски и СДС са част от коалиция „Гражданско единство”, заяви на срещата с активисти и членове на КНСБ кандидатът за кмет Александър Сабанов в отговор на въпрос как ще привлече в Силистра инвеститори.

Според лидера на коалицията в Силистра все още има какво и къде да бъде предложено на бъдещите инвеститори, които имат намерение да развиват бизнеса си в града и Общината. Чрез министерството на икономиката Силистра може да бъде представяна по достоен начин по специализирани панаири и изложения в Европа и по света. За подобна „логистична” подкрепа Сабанов е получил уверенията на министъра при честите си посещения в столицата.

Едно от големите предимства на града ни е товарното пристанище, което може да приема високотонажни морски плавателни съдове. То трябва да бъде развито, за което вече има оптимистични прогнози.

Голям е проблемът с липсата на квалифицирана работна ръка в града, сподели Александър Сабанов пред аудиторията от синдикалисти, факт, който не е тайна за никого от години. Обучените кадри постепенно напускат Силистра в опита си да търсят по-добро заплащане на труда си.

И именно тук е ролята на местната администрация и институциите да създадат почва за развитие на новия бизнес, а и за възраждане на традиционни за региона ни производства – шивашката и консервената промишлености, електрониката, дървообработването и др. Предприемчивите собственици и управители на фирми и предприятия ще си намерят работна ръка и специалисти. Вече има примери, когато силистренски фирми си наемат работници от други региони на страната. Главното е да не се пречи на местния бизнес и на бъдещия, който иска да се установи в града ни. Ще се намерят пазари за продукцията, което ще повлече след себе си и по-високи заплати.

Останалото ще стане от само себе си. Заминалите кадри ще се приберат по родните си места, защото няма да плашат високи наеми, а и „мамините манджи са най-вкусни”, сподели Александър Сабанов.

9 thoughts on “Александър Сабанов: В Силистра има какво и къде да се предложи на бъдещите инвеститори

 1. Стефан Цанев бе казал на предишни местни избори – “ Това не са избори за кметове а избори за крадци “

  Палец нагоре 16 Палец надолу 1

 2. Знаете ли докога ще продължи обезлюдяването на града ни?
  – Докато работодателите търсят да назначат хора до 25 год
  – Докато работодателите назначават работници не според знанията, уменията и опита им, а според външния им вид;
  – Докато работодателите осигуряват работниците не на цял, а на половин работен ден;
  – Докато работодателите започнат да спазват Кодекса на труда, т.е. подчинените им да работят само 8 ч на ден, с право на 2 почивни дни всяка седмица;
  – Докато работодателите гледат на работниците си не като на средство, носещи им приходи, а като на средство, свързано с разходи /заплати/;
  – Докато работодателите са на „ти“ с определени служители от службите, които трябва да контролират спазването на трудовото и данъчното законодателство.
  Та дотогава, мили „патрони“, ще търсите квалифицирани работници с лупа. И няма да ги намерите, защото интелигентните, можещи и знаещи хора ще бягат от вас като дявол от тамян.

  Палец нагоре 19 Палец надолу 1

 3. И пиари трябват,Сашеееее….поне 8 бр. ще ти трябват Ако нямаш прати хора на обучение при оная торба в общината

  Палец нагоре 15 Палец надолу 1

 4. Бих инвестирал в млади хора и нови лица, но ще подмените инвестицията ми и ще си пасувам

  Палец нагоре 5 Палец надолу 0

 5. Българи, гласувайте задължително на тези избори, независимо за кого, за да не осъмнем на 26.10.2015г. с Общински съвет, пълен с представители на турската партия ДПС.

  Палец нагоре 7 Палец надолу 2

  1. ДПС не са турска партия а подставени лица на ДС и помагачи на БСП

   Палец нагоре 4 Палец надолу 2

    1. Може да сложиш и снимка на Местан като се целуват със Станишев на митинга

     Палец нагоре 3 Палец надолу 0

    2. Разбира се, той Местан има и снимка с Бойко като пият турско кафе в Кърджали, така че снимки да искаш.

     Палец нагоре 3 Палец надолу 0

Comments are closed.