Александър Сабанов подкрепи Есенният събор „Добруджанска песен лети“

Силистра, 16 септември 2023 г. – Есенният събор „Добруджанска песен лети“ се проведе днес на сцената на Паметника на летците край село Професор Иширково, област Силистра.

Събитието беше организирано от MK SUNRISE MARINOV, с любезното съдействие на бизнесмена Александър Сабанов

Почетен гост на събора беше проф. Любомир Пенев от БАН, който изнесе лекция за фолклора на Добруджа. Специален гост-изпълнител беше Калинка Вълчева, известна като „Славей на Добруджа“.

В програмата на събора бяха включени изпълнения на фолклорни групи от цялата област, както и на индивидуални изпълнители. Беше представено богато разнообразие от добруджански песни, танци и обичаи.

В края на събора Калинка Вълчева изнесе специален концерт, в който представи някои от най-известните си добруджански песни. По време на концерта тя заяви пред събралите се, че лично благодари на Александър Сабанов.

„Благодаря ви, скъпи приятели, за това, че сте тук днес, за да споделите с мен радостта от пеенето на нашите прекрасни добруджански песни“, каза Вълчева. „Благодаря и на организаторите на този фестивал, който е важен за запазването и популяризирането на нашето фолклорно наследство. Особено благодаря на един млад и амбициозен човек, който има визия за развитието на нашия град и който е подкрепа за мен и за всички творци – това е Александър Сабанов. Той е човек, който цени традициите, но също така и иновациите. Той е човек, който знае как да работи в екип и да сътрудничи с различни институции и организации. Той е човек, който има смелост да взема решения и да ги изпълнява. Той е човек, който обича своя град. Аз лично му желая успех и го подкрепям!“

Александър Сабанов благодари за участието в събора на една от най-известните български певици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.