Александър Сабанов подписа меморандум за толерантна предизборна кампания в Силистра

Независимият кандидат за кмет на Община Силистра Александър Сабанов подписа меморандум за толерантна предизборна кампания, който е важна стъпка към по-позитивна, законосъобразна и етична кампания.

Споразумението е подписано още от представители на партиите ПП-ДБ и ГЕРБ.

Важни точки от меморандума са :

* Позитивно разбирателство: Всички участници в предизборната кампания се ангажират да поддържат позитивно разбирателство и диалог.

* Спазване на законите и моралните норми: Споразумението налага стриктно спазване на законите и моралните норми по време на предизборната кампания.

* Без компромати и клевети: Кандидатите се ангажират да избегнат използването на компромати и клевети, включително тези, които могат да се основават на етническа или друга разлика.

* Без натиск върху избирателите и изборната администрация: Споразумението налага, че няма да има натиск върху избирателите или намеса в изборната администрация.

* Състезание на идеи: Всички кандидати се обвързват да се съсредоточат върху състезанието на идеи за подобряване на Силистра и за предоставяне на информационен избор за гражданите.

С този Меморандум Александър Сабанов пое ангажимент за прозрачност, честност и по-добра предизборна кампания, която да е в интерес на всички граждани в Община Силистра. Александър Сабанов и неговият екип се надяват, че този Меморандум ще стане пример за това как гражданите да бъдат най-добре осведомени и да са в състояние да направят своя информиран избор на 29 октомври.

С подписването на това споразумение Александър Сабанов отправя своето послание за честност и откритост, както по време на кампанията, така и при вземането на важни решения за бъдещето на Силистра.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ