Алкохолни промили зад волана се разхождаха в почивните дни из областта

Четирима водачи са установени да шофират след употреба на алкохол над 1,2 промила при проверки на служители от сектор „Пътна полиция“ на 23 и 24 юли в Силистренска област, съобщи пресцентърът на полицията.

С 1,25 промила алкохолно съдържание е засечен 37-годишен мъж да управлява лек автомобил в Силистра около 4,10 часа на 23 юли, а алкохолната проба на друг водач, установен минути по-късно в рамките на града, отчела 1,61 промила. В неделния ден по обяд в село Бистра 39-годишен водач шофирал с 2,10 промила, а при проверка на 50-годишен в село Голеш дрегерът отчел 1,38 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. С административно наказание е друг водач – на 19 години, който отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици, след като бил спрян за полицейска проверка на 24 юли около 2,00 ч. в село Айдемир.

В двата почивни дни на изминалата седмица пътните полицаи са съставили 15 акта и са наложили 10 глоби по фиш за установени други нарушения на правилата за движение.

Засиленият контрол за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за спазване на скоростните режими, е в рамките на провеждаща се специализирана полицейска операция по пътна безопасност, разпоредена от ръководството на МВР. Целта е намаляване на пътните произшествия и превантивен контрол върху системните нарушители на пътя. Засилените проверки продължават.