„Алтернативата на гражданите“– Силистра оттегли подкрепата си за кмета на Калипетрово

От Местна Коалиция „Алтернативата на гражданите“– Силистра разпространиха декларация, в която се казва:

„В мандат 2019-2023 Никола Узунов бе издигнат за кмет на село Калипетрово от МК „Алтернативата на гражданите“. Време, в което той категорично не оправда доверието, което му бе гласувано.

Днес, ние оттегляме подкрепата си от него.

Решението ни се позовава на множеството проведени разговори с жители на с. Калипетрово, които са категорични, че за четири години проблемите и въпросите, които те са поставяли за решаване пред своя кмет  – не са изпълнени. Напротив, управленските му решения и действия са били ръководени основно от лични интереси.

Четири години управление на Калипетрово и резултатът е липса на отношение към селото като добър стопанин, безобразно състояние на инфраструктурата в населеното място.

Припомняме, че преди две години общинските съветници на коалицията изключиха от групата си Стоян Узунов, който стана част от Общински съвет – Силистра именно с листата съветници на местната коалиция.

На предстоящите местни избори на 29 октомври коалицията ще издигне своя кандидатура за кмет на Калипетрово – лице различно от досегашния кмет.“

Декларацията е подписана от Георги Гайдаров, Председател на групата общински съветници