Аташето по култура и образование на САЩ пристига за три дни в Силистра

Три дни аташето по култура и образование на САЩ Тами Палчиков ще бъде в Силистра
Три дни аташето по култура и образование на САЩ Тами Палчиков ще бъде в Силистра

На тридневно посещение в Силистра пристига аташето по културните и образователни дейности в Посолството на САЩ у нас Тами Палчиков, потвърдиха от пресцентъра на посолството.

По време на престоя си в града висшият служител ще проведе среща с преподаватели по английски език, работещи по програми, финансирани от американската държава. Ще посети старата Куршумлу джамия, където преди години бе направен ремонт със средства на американското посолство и ще проведе разговор с кмета д-р Юлиян Найденов. Тами Палчиков ще вземе участие и в Маратона на четенето в Регионалната библиотека и ще посети културни и исторически забележителности.

Днес аташето по култура и образование ще посети Филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев”. Тами Палчиков ще се срещне с преподавателите и студентите от Катедрата по филологически науки и ще изнесе пред тях лекция на тема „САЩ: Съвременни образователни модели”. После ще отговаря на техни въпроси, ще се запознае и с дейността на Филиала.

4 thoughts on “Аташето по култура и образование на САЩ пристига за три дни в Силистра

 1. Много народ ще се умилква около госпожата, за да изпросят покана по някоя програма, с пътуване до САЩ, кметът и той има шанс, да облича народна носия, и да играе ръченица на Тамито.

  Палец нагоре 4 Палец надолу 0

  1. След дадените пари от американското посолство за Куршумлу джамия, този път идва да дава пари аташето за Айшето. Ръченицата няма да помогне на кмета, по има шанс, ако друсне един кючек заедно с министъра на културата. Кмете, нали обеща, че няма да правиш съкращения в анс.“Добруджа“, защо не изпълни обещанието си, а го съсипа този ансамбъл? Докога вашата партия ще унищожава българското? Никаква ръченица не им трябва на тия, само кючека им подхожда!

   Палец нагоре 3 Палец надолу 0

 2. “ Видими резултати“! Патент на ГЕРБ! Кмете, а защо не поканите и турското аташе?

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.