Балет „Аксел“ открива учебната 2015/2016 година

Axel_2015

Школа по модерен балет „Аксел“ продължава да набира талантливи деца и младежи на възраст от 4 до 19 години, които желаят да се изявят в света на танцовото изкуство.

Балет „Аксел“ към Обединен детски комплекс (ОДК) в гр. Силистра с ръководител Адриана Мумджиева ще открие учебната 2015/2016 година на 1-ви октомври. Занятията се провеждат в сградата на Младежки дом, етаж 2, стая 206. Бъдещи и настоящи възпитаници на школата могат да заявят участие като попълнят заявление за записване за новата учебна година. Заявленията се приемат всеки работен ден в Младежки дом, етаж 2, стая 206 при Адриана Мумджиева.

Възпитаниците на балета се разпределят във възрастови групи като за всяка група се изработва индувидуалнен график на посещенията. Обучението започва с усвояване на основни техники от класическия и модерния екзерсис и продължава с изучаване на хореографии в различни стилове от балетното и танцово изкуство.

В репертоара на балета са вкючени модерни, латино, съвременни, характерни, тематични, театрални и класически танци, които се представят ежегодно в благотворителни, общоградски, училищни и самостоятелни концерти. Запазена марка на Школата са модерната хореография и оригиналните сценични костюми, които се изработват специално за всеки танц.

Освен обучение, запълване и осмисляне свободното време на децата на Силистра, балет „Аксел“ е и школа за развитие на таланти. Под ръководството на Адриана Мумджиева децата от балета печелят многобройни награди от национални и международни балетни конкурси и фестивали. За последните десет години „Аксел“ има в актива си девет 1-ви, седем 2-ри, три 3-ти места и куп специални награди.

За записвания – Младежки дом (ул. „Симеон Велики“ 135), етаж 2, стая 206
Телефон за контакти: 0895 759 243

1 thought on “Балет „Аксел“ открива учебната 2015/2016 година

 1. Радваме се , че създавате условия за развитие на заложбите на някои деца и за зъпълване на свободното им време. Не става ясно от кои конкурси и фестивали балетът е удостоен с посочените награди. От какъв ранг са те- градски,областен,зонов ,национален, международен ?..
  Това е от значение по отношение на наградите.
  Изглежда,че разполагате с много пари,за да имате толкова много костюми…
  Дано не я докарвате само от костюми..
  И все пак желая ви спорна работа. Работете за Силистра…

  Палец нагоре 2 Палец надолу 1

Comments are closed.